miércoles, 8 de julio de 2009

Desestimada la denuncia d una dona de Mollet

El jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona ha desestimat la reclamació d'una pacient que sol·licitava una indemnització per ser intervinguda per un càncer abdominal que més tard es va comprovar que era un quist a l'ovari, segons ha informat avui El Defensor del Pacient.

La sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, explica com la dona, Eva P.T., va acudir a l'Hospital de Mollet (Barcelona) d'urgències el novembre del 2004 per un dolor abdominal que feia diversos dies que patia. Després d'una segona visita al desembre d'aquest mateix any i fer-li diverses proves, es va decidir intervenir quirúrgicament la dona amb una laparatomia exploradora.

Més tard es va remetre la pacient a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona perquè se la tractés de la possible massa tumoral. Però després de repetir-li les proves es va comprovar que la massa trobada era un petit quist a l'ovari dret.

La demandant, que demana una indemnització de 40.032 euros al Servei Català de la Salut per danys i perjudicis, considera que se li hauria d'haver fet una biòpsia abans d'intervenir-la quirúrgicament. Tot i això, la sentència sosté que el perit de l'Administració afirma que la prova era necessària per determinar la patologia que patia i assenyala que la biòpsia per laparoscòpia és una tècnica "perillosa i desaconsellable".

"La recurrent a cada moment va tenir una atenció mèdica adequada i sobretot destinada a comprovar una patologia", afegeix.

El Defensor del Pacient ha lamentat avui en un comunicat que l'administració sanitària justifiqui que la massa tumoral "havia desaparegut sola" i que la justícia doni credibilitat a aquesta "absurda versió". Ha afegit que aquest cas és una mostra més "de la falta de coneixement, poc interès i solidaritat i complaença d'alguns juges amb les negligències mèdiques i l'administració".

No hay comentarios:

Publicar un comentario