martes, 7 de julio de 2009

Mollet contracta sis agents civics

L'Ajuntament de Mollet ha presentat avui les sis persones que durant els propers tres mesos faran d'agents cívics i mediambientals. Amb aquesta nova campanya, l'Ajuntament assoleix dos objectius: vetllar pel civisme i fomentar l'ocupació.
Aquesta campanya té un doble objectiu: d'una banda difondre i promoure els comportaments cívics durant els mesos d'estiu, moment en què els carrers de la ciutat s'omplen de gent i d'activitat; i de l'altra, augmentar l'esforç del govern municipal per fomentar l'ocupació. I és que els sis agents cívics són persones que es trobaven desocupades i que han estat contractades per l'Ajuntament a través de l'Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l'Ocupació (EMFO).
Els sis agents cívics passejaran per parelles per diferents espais de la ciutat per informar de qüestions de civisme i medi ambient (neteja i recollida selectiva, tinença d'animals de companyia, sorolls, etc). També informaran sobre les ordenances municipals i mantindran informada la Policia Municipal d'aquelles conductes o situacions incíviques (en cap cas hauran d'entrar en situacions de conflicte, avisant la Policia Municipal quan sigui necessari). També ajudaran a detectar aquells elements com semàfors, pilones d'aparcament, etc, que es trobin espatllats o en mal estat.
Els agents cívics portaran un uniforme ben visible que els identifiqui com a tal i una motxilla amb material de suport que podran repartir a la ciutadania (plànols de la ciutat, díptics de les diferents campanyes de civisme, etc).
Els agents cívics treballaran cada dia, de dilluns a diumenge, a la tarda, moment en què hi ha més gent als carrers de la ciutat. Els dimarts es reforçarà el servei amb una parella d'agents cívics durant el matí, ja que el mercat setmanal és una bona ocasió per difondre els valors i comportaments cívics.
S'han marcat tres grans zones a la ciutat, que seran on principalment treballaran els agents cívics:
Plaça de la Constitució – Plaça Suñé- Plaça de la República
Plaça de Pau Casals – Illa de Can Mulà – Parc de Can Mulà
Rambla de la Unió- Parc dels Colors- Can Borrell
En la roda de premsa de presentació de la campanya, celebrada aquest dilluns al matí, l'alcalde Josep Monràs ha volgut destacar que amb aquesta campanya “l'Ajuntament fa un nou esforç per augmentar la partida destinada a l'ocupació”. Els sis agents cívics tindran un contracte laboral amb l'Ajuntament de tres mesos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario