martes, 5 de mayo de 2009

EMFO multiplica la seva activitat el 2008

L’Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l’Ocupació, EMFO, ha presentat la memòria de la seva activitat durant l’any 2008. Destaca l’augment d’un 50% del total de persones que han estat ateses o assessorades per EMFO i la inserció en el mercat de treball d’un total de 420 persones.

- El Servei d’Atenció i Assessorament al Ciutadà i a l’Empresa (SAC-SACE) ha atès 16.968 persones, ha fet 2.309 entrevistes i 314 insercions laborals. Les persones ateses han augmentat en un 50% respecte de l’any 2007, fet que es deu a l’augment de la demanda del servei en època de crisi econòmica. Per a fer front a la demanda, EMFO ha ampliat els espais i les persones destinades a l’atenció al públic.
Aquest servei acull les demandes dels ciutadans i les ciutadanes per ajudar-los a trobar feina i alhora satisfer les necessitats del teixit empresarial de la ciutat.

- El Servei d’Itineraris Prelaborals (SIP) ha contractat un total de 29 persones per als projectes d’EMFO i ha inserit 38 persones.
L’objectiu d’aquest servei és donar una atenció especialitzada a persones que tenen dificultats per incorporar-se al món laboral. Un dels objectius d’enguany d’EMFO, és ampliar el ventall de serveis que ofereix el PIVEM (Projecte d’inserció per via econòmica de Mollet), així com estendre el seu àmbit d’actuació al Baix Vallès, per tal de consolidar aquest servei i poder donar feina a més persones.

- El Servei de Formació (SdF) d’EMFO ha impartit 2.972 hores de formació en 15 cursos, on han assistit 495 alumnes (més del doble que l’any anterior, quan van ser 202alumnes). L’any 2008 EMFO va ampliar les accions formatives gràcies a l’accés a noves subvencions, com el Programa Clara i el Forma-T i Insereix-T.
EMFO ofereix formació específica per persones en situació d’atur o ocupades, per fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i formació per a nouvinguts.

- El Servei d’Iniciatives Empresarials (SIE) ha atès durant l‘any 2008, 283 persones emprenedores i ha ajudat a la realització de 54 plans de nova empresa que han donat lloc a 47 empreses constituïdes i la creació de 68 llocs de treball.
En el darrer any, de l’abril del 2008 al de 2009, el nombre de nous emprenedors que han estat atesos per EMFO ha augmentat en un 88% i el d’empreses constituïdes en un 68%, respecte el mateix termini de l’any anterior el que portem. Aquest fet demostra que moltes persones emprenedores decideixen afrontar els temps de crisi econòmica apostant per crear el seu propi negoci.
El SIE ofereix assessorament i formació a persones emprenedores i ajuts a treballadors autònoms.

L’alcalde i el regidor de Treball, van destacar la importància d’EMFO en aquests moments de dificultat econòmica global i van explicar un seguit de noves iniciatives com la coordinació d’EMFO amb les empreses adjudicatàries de les obres del Fons Estatal d’Inversió Local perquè, sempre que les persones que es necessiten compleixin els perfils, siguin contractades des d’EMFO.

No hay comentarios:

Publicar un comentario