lunes, 11 de mayo de 2009

Montilla inaugura la plaça Joan Miro

El president Montilla arribarà el proper divendres, dia 15, a Mollet per presidir l’acte d’inauguració de la plaça de Joan Miró i l’aparcament soterrat, acompanyat per l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs.

La inauguració de la plaça de Joan Miró serà un acte popular i festiu i s’iniciarà a partir de les 5 de la tarda amb diferents activitats d’animació infantil i música. Hi haurà diferents estacions per aprendre jocs tradicionals, i un gran mural on els nens i nenes podran deixar l’empremta de la seva mà amb pintures dels colors que defineixen l’obra del pintor Joan Miró. L’acte institucional està previst a les 7 de la tarda.

Per tal de solucionar els problemes d’aparcament del barri de la Plana Lledó, l’Ajuntament ha construït un aparcament soterrat de tres plantes i capacitat per 240 cotxes, 21 motos i 6 places per a persones amb mobilitat reduïda. L’accés dels vehicles es fa des del carrers de Sant Joan.

Alhora que s’ha fet l’aparcament, també s’ha urbanitzat de nou la plaça de Joan Miró, que s’estructura en tres zones lligades per una gran pèrgola. En una zona se situa la rampa de doble carril per a l’accés rodat a l’aparcament des del carrer Sant Joan, paral·lela a una mitgera dels edificis adjacents i separada per una gran jardinera. En una altra zona hi ha un espai per a jocs, festes i espectacles, separada de la rampa per unes grades, que a més de tapar visualment l’accés dels vehicles, forma una gran jardinera. En la part més assolellada se situa la zona d’estada, plantada amb arbres (saboners de la Xina, de fulla caduca) en quatre nivells delimitats per murets, que permeten el pas d’un nivell a un altre.

A l’extrem sud de la plaça hi ha una gran pèrgola paral·lela al carrer de Cervantes, recolzada en tres punts; sobre la pèrgola i en l’extrem més assolellat s’hi ha instal·lat 36 panells fotovoltaics per a la generació d’energia elèctrica connectada a la xarxa; en la resta de la pèrgola hi ha uns panells de vidre laminar de diferents colors que es degraden de major a menor intensitat des dels panells fotovoltaics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario