sábado, 9 de mayo de 2009

El menhir va a Sant Cugat pel seu estudi

Dijous al migdia, la Subdirecció General de Patrimoni Arqueològic de la Generalitat procedia al trasllat del menhir des de les Pruneres al Centre de Recuperació de Sant Cugat on experts podran analitzar-la amb deteniment, catalogar-la i restaurar-la.
L'operació de traslladar el menhir, de gairebé 5 metres de llargada i 6 tones de pes, s’ha realitzat amb una grua de gran tonatge que l’ha alçat fins a dipositar-lo en un camió. El trasllat, que s’ha fet amb les pertinents mesures de seguretat, ha acabat amb èxit i actualment el monòlit prehistòric ja es troba al Centre de Recuperació de Béns Mobles de la Generalitat, on s’haurà d’elaborar l’informe arqueològic.

Mentrestant, l’Ajuntament de Mollet ja ha començat tots els tràmits necessaris per demanar formalment al Departament de Cultura que el menhir retorni a la ciutat, un cop finalitzin els treballs d’estudi que han de concretar la importància de la troballa i que poden allargar-se força temps. L’alcalde va demanar al mateix conseller de Cultura el retorn del menhir a la ciutat, petició que va obtenir el suport unànime del Ple.

No hay comentarios:

Publicar un comentario