miércoles, 27 de mayo de 2009

Premiat l Hospital de Mollet

La Unitat d’Atenció al Ciutadà de la Fundació Privada Hospital de Mollet ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Comunicació del Congrés de la SEAUS (Societat Espanyola d'Atenció a l'Usuari de la Sanitat), que s’ha celebrat a Palma de Mallorca.

La comunicació guardonada ha estat escollida entre 60 comunicacions presentades i ha estat realitzada conjuntament amb l’Atenció Primària del territori i l’Ajuntament de Mollet. Tracta la recerca sobre el Document de Voluntats Anticipades (DVA) al territori del Baix Vallès i propostes de millora en la difusió a la població. Els membres de l’equip que han presentat la comunicació són: Ana Maria Fernández, Josefa López, Laura Salas, Lourdes Sánchez, José Ignacio Olivares i Nativitat Vidaller.

De la campanya de difusió del DVA a la població de Mollet, en la qual van intervenir de forma activa l’Ajuntament de Mollet, l’Atenció Primària (AP) i l’Hospital de Mollet, va sorgir l’estudi de les dades recollides del 2005 al 2008 a les Unitats d’Atenció al Ciutadà de les AP i l’Hospital de Mollet.

L’estudi es va completar amb la formació de professionals -concretament es van realitzar 17 sessions als equips d’atenció primària i a l’Hospital, amb una assistència de 366 professionals- i la difusió del DVA a Mollet. Inclou també un projecte de difusió a la resta de poblacions del territori del Baix Vallès.

Aquest treball té el doble objectiu de promoure el dret a l’autonomia del pacient potenciant la reflexió i la presa de decisions en el procés de la vida a través del DVA i conscienciar els professionals de la importància dels drets dels usuaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario