viernes, 29 de mayo de 2009

Proposen la Farinera moreto com Patrimoni industrial catala

El Ple de l’Ajuntament de Mollet ha aprovat donar suport a la proposta del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) per incorporar la Farinera Moretó al llistat d’elements del Patrimoni Industrial de Catalunya.

El mNACTEC està duent a terme una campanya de difusió dels elements més importants del Patrimoni Industrial de Catalunya, per tal d’elaborar un llistat que ressalti els elements més importants de cada sector industrial. Entre aquestes incorporacions, s’inclou l’edifici de la Farinera Moretó, de Mollet.

Els orígens de la Farinera Moretó són de l’any 1890-91 quan la família Moretó va instal·lar a la ciutat de Mollet una serradora moguda per vapor que es va acabar convertint en una farinera. L’any 1918 es va traslladar la fàbrica al costat de l’estació de tren de Santa Rosa, on van edificar una farinera nova i més gran i una nova residència, obra de l’arquitecte Domènec Sugrañes (que també és l’autor de la font modernista de la plaça de Prat de la Riba). Des dels anys 30, la Farinera Moretó ha anat evolucionant i creixent fins a convertir-se en un dels símbols identificatius de Mollet del Vallès.

La Farinera Moretó es va concebre com un conjunt indivisible entre fàbrica i residència familiar, congeniant aquesta construcció amb el moment historicoartístic representatiu en aquell moment: la transició del modernisme al noucentisme, a partir de la segona dècada del segle XX. La Farinera Moretó forma part del patrimoni arquitectònic i cultural protegit de la ciutat, establert en el POUM.

No hay comentarios:

Publicar un comentario