martes, 20 de enero de 2009

Bucarest, premiat als Gaudi

El documental Bucarest. La memòria perduda, del periodista Albert Solé, ha estat el guanyador del Premi Gaudí al millor documental. El film narra la vida del polític molletà Jordi Solé Tura des de la visió del seu fill, l’Albert Solé.

El documental Bucarest. La memòria perduda ha estat produït amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. El nostre municipi va acollir la projecció del film el gener de 2008, amb dos passis gratuïts que van formar part de la programació de la Festa Major de Sant Vicenç. L’estrena molletana del film va ser, justament, el 19 de gener de 2008, tot just fa un any.

En la primera edició dels Premis Gaudí de la nova Acadèmia del Cinema Català, Bucarest competia en la categoria de Millor pel·lícula documental amb els films Cinemacat.cat, d’Antoni Verdaguer, La zona de Tarkovsky, de Salomón Shang i Nedar, de Carla Subirana.

Al film Bucarest. La memòria perduda, Albert Solé, fill del polític i intel·lectual molletà Jordi Solé Tura, revelava que aquest pateix alzheimer. El film repassa la vida de Solé Tura a través d’entrevistes a familiars i personatges històrics com Santiago Carrillo o Jorge Semprún, que van compartir lluita antifranquista i exili amb Solé Tura; l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, o l’escriptor Sergi Pàmies, que comparteix una experiència similar a la d’Albert Solé, ja que tots dos van néixer fora de Catalunya degut a l’exili polític dels seus pares.

Albert Solé, autor del film, es va decidir a produir el documental arran de l’alzheimer que pateix el seu pare, amb la intenció de recuperar la memòria de la seva vida. A més de repassar la infantesa d’Albert Solé i els moments més importants de la vida de Jordi Solé Tura, el film també narra l’impacte que ha suposat la malaltia de l’alzheimer en Solé Tura i el seu entorn familiar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario