viernes, 16 de enero de 2009

Presenten una trentena de projectes al Fons Estatal d inversio local

Mollet rebrà més de 9 milions d’euros del govern de l’Estat per invertir en obra pública provinent de l’anomenat Fons estatal d’inversió local. Aquesta mesura pretén dinamitzar la contractació de personal a l’atur i actuar davant la situació de crisi econòmica a través de la inversió pública.

L’Ajuntament ha presentat al govern de l’Estat una trentena de projectes perquè puguin beneficiar-se d’aquest fons d’inversió especial que destina 9.091.002 euros a Mollet. El fons estableix que, per poder beneficiar-se dels diners, els projectes han de ser realitzats en el termini d’un any, han de ser projectes nous, és a dir, que no estiguessin pressupostats per l’Ajuntament abans que s’anunciés aquest fons, i han de servir per crear i mantenir el màxim nombre de llocs de treball possible. A Mollet, es calcula que amb tots aquests projectes s’ocuparan a l’entorn de 400 llocs de treball.

El total de 33 projectes presentats per l’Ajuntament de la ciutat han estat acceptats per unanimitat de tots els grups municipals, i inclouen les propostes que alguns grups van fer a l’equip de govern abans del Nadal. Ara, cal que el Ministeri d’Administracions Públiques doni el vist-i-plau a tots els projectes perquè aquests puguin començar a fer-se realitat.

Els projectes que l’Ajuntament ha presentat al Fons estatal d’inversió local es divideixen en diferents àrees d’actuació: (adjuntem pdf amb xifres i plànols)
Rehabilitació i millora dels espais públics (urbanització de carrers i nous espais, adequació de paviments, rotondes, voreres, neteja de grafits...). 4 milions i mig d’euros.
Equipaments i infraestructures de serveis bàsics (soterrament de contenidors de recollida selectiva, instal·lació d’una xarxa de comunicacions multiservei ...). Un milió i mig d’euros
Rehabilitació i millora d’equipaments culturals, educatius i esportius (millores a les escoles de la ciutat, als pavellons esportius municipals i als centres culturals). Més d’un milió i mig milions d’euros.
Protecció del medi ambient, estalvi i eficiència energètica (enllumenat públic de baix consum, plaques fotovoltaiques, millora de l’arbrat...). A l’entorn de 800.000 euros.
Supressió de barreres arquitectòniques (millorar l’accessibilitat de nombrosos espais de la ciutat, passos de vianants, etc). Un milió d’euros.

D’entre la trentena de projectes que, quan s’executin, milloraran en gran mesura la fesomia dels carrers i espais de la ciutat oferint més i millors serveis per a la ciutadania, el govern municipal en destaca alguns pel seu impacte o importància:
Parc de Can Mulà. Substitució de tota la tanca que envolta el parc per una de nova que provoqui un menor impacte visual i serveixi per integrar, d’una manera més natural i estètica, el parc amb el teixit urbà. A més, es crearà una nova entrada al parc als Quatre Cantons i s’adaptaran i milloraran tots els accessos actuals.
Carrer Onze de setembre i plaça Joan Maragall (barri de l’Estació del Nord). S’actuarà en tot el carrer Onze de setembre per eliminar totes les barreres arquitectòniques en passos de vianants, voreres, escocells... D’aquesta manera es crearà un itinerari accessible que connectarà la plaça de Pau Casals amb l’estació de tren. A més, es crearà una nova zona verda a la plaça Joan Maragall (davant l’estació de Santa Rosa).
Zona esportiva del Camp de Futbol Germans Gonzalvo. L’entorn del camp municipal serà urbanitzat amb la creació d’un aparcament públic amb capacitat per a unes 200 places. A més, es traslladaran les pistes de petanca, actualment al parc de la Plana Lledó, a aquesta zona esportiva i es crearà un circuit d’street park, pioner a Catalunya, per poder practica l’skate, anar en bicicleta, etc.
Parc de Rafael Alberti (barri de Lourdes). Es col·locarà una coberta tèxtil a les pistes esportives del parc, que són també utilitzades com a zona d’esbarjo pel CEIP Garcia Lorca.
Millorar l’accessibilitat en nombrosos punts de la ciutat. Cal tenir en compte, a més a més, que en tota nova urbanització ja es construeix en base a fer una ciutat accessible per a tothom.
Instal·lació de contenidors soterrats. Es crearan 10 noves àrees de recollida selectiva amb contenidors soterrats, al llarg del carrer Vínzia (on les característiques de la via fan difícil la recollida de les escombraries), davant la renovada entrada al parc de Can Mulà pel carrer de Rafael Casanova, al carrer de Berenguer III i l’avinguda de la Llibertat.

Altres projectes destacats són la reurbanització i millora de la rambla de la Unió per a connectar-la amb el parc dels Colors; la urbanització de l’entorn del nou Hospital; la renovació de tot l’enllumenat públic al barri dels Col·legis Nous; la Renovació del paviment i l’enllumenat dels carrers Bilbao i La Llagosta (zona de Can Prat); treballs de millora a escoles, centres educatius i centres cívics (renovació de fusteria, pintura, substitució de tanques exteriors...) per valor de més d’un milió d’euros; i la instal·lació d’una pèrgola solar fotovoltaica al CEIP Sant Jordi.

Cal tenir en compte que alguns dels grans projectes que la ciutat té en marxa, com la construcció de la quarta escola bressol municipal, la nova comissaria, el futur edifici judicial, etc, no poden beneficiar-se d’aquest fons especial ja que són projectes complexos que necessiten més temps per poder redactar-se correctament i són obres que necessitaran més d’un any per executar-se. Per aquest motiu, tots aquests projectes seguiran el seu curs normal, ja que formen part de l’acció de govern municipal i compten amb pressupost, ja sigui de l’Ajuntament o d’altres administracions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario