jueves, 8 de enero de 2009

Es posa en marxa la festa de Sant Vicenç

Aquest dissabte, 10 de gener, a les 9 del vespre, el grup Estoc de Veus del Cor de Sant Vicenç representarà la Missa de la Coronació de Mozzart, en un concert que també commemorarà el 70è aniversari dels bombardejos que la nostra ciutat va patir els anys 1937 i 1938.

Aquest concert dóna el tret de sortida als actes de la Festa Major d’hivern de Mollet, que se celebra a l’entorn del dia de Sant Vicenç, patró de la ciutat i que aplega un seguit d’actes populars i festius, així com altres cites ja tradicionals (concurs de fotografia de Sant Vicenç, presentació de la revista Notes, Festa de la Ràdio, actuació de l’Esbart Dansaire...).

Actes tradicionals
El divendres 16 de gener es lliuraran les premis als guanyadors del XIV Concurs de Fotografia de Sant Vicenç, a la Marineta. Dissabte següent, L’Escola i el Cos de Dansa de l’Esbart Dansaire, representaran, el dissabte 17 de gener, l’espectacle Balls, cançons i aires. El mateix dia, al vespre, el Ball de Diables omplirà els carrers del centre amb el Correfoc. La tradicional Trobada de Gegants que organitza la Colla Gegantera de Mollet tindrà lloc el diumenge següent, 25 de gener.

Revista Notes del Centre d’Estudis Molletans
El mateix dia de Sant Vicenç, al migdia, es presenta, un nou número de la revista Notes, el 24, al Mercat Vell. Aquest any, doncs, la revista Notes del Centre d’Estudis Molletans, dedica un apartat especial a parlar d’aquests bombardejos a Mollet. El 22 de gener, diada de Sant Vicenç, a la una del migdia, es presentarà al Mercat Vell, i també es passarà un documental amb informacions i testimonis dels fets. Un grup d’alumnes de l’Escola Municipal de Música oferirà un petit concert com a homenatge a les víctimes i als seus familiars.

El mateix número de Notes inclou una miscel·lània i un monogràfic que recull el tema de les Jornades de Tardor de 2008, Llibertat i seguretat, conceptes antagònics?

La Festa de la Ràdio
Com cada any, la Festa Major de Sant Vicenç ens porta també l’aniversari de les emissores municipals de ràdio i televisió. El 2009 Ràdio Mollet del Vallès complirà 28 anys, mentre que Canal Mollet TV en fa 10. L'empresa municipal Mollet Comunicació reconeix des de fa anys les persones i els esdeveniments més rellevants de l'any i es premien els protagonistes de les notícies més positives per a la ciutat. Són els premis Micròfon de l’Any i Notícia de l’Any, que es lliuraran a partir de les 19 h, al Mercat Vell.


Esport
Per la Festa Major d’hivern se celebra la X Cursa Popular de Sant Vicenç, que atreu cada any a centenars de corredors professionals i amateurs, i que es farà el diumenge 18 de gener. A més, el 30 de gener, Ca n’Arimon acollirà la XVI Nit de l’Esport de Mollet.

Font: Ajuntament de Mollet

No hay comentarios:

Publicar un comentario