miércoles, 7 de enero de 2009

Mor als 58 anys la exalcaldesa Anna Bosch

La primera alcaldessa de Mollet del postfranquisme, Anna Bosch i Pareres, ha mort a Figaró, el seu poble natal, als 58 anys després d'una llarga malaltia. La cerimònia civil de comiat d'Anna Bosch ha tingut lloc aquest dimecres a la Sala del Nou Casino de Figaró.

Després d'una dilatada activitat, com a dirigent obrera i del moviment democràtic de l'Assemblea de Catalunya, Bosch havia renunciat a formar part dels primers llocs de la candidatura del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) a les eleccions generals per encapçalar la llista a l'alcaldia de Mollet de l'any 1979. La candidatura del PSUC va ser la més votada i Anna Bosch va convertir-se en la primera alcaldessa de la democràcia restaurada a la població on s'havia traslladat a viure el 1972.

Al capdavant d'un govern de coalició amb el PSUC, el PSC i CDC, Anna Bosch va liderar el procés per al primer Pla General de Mollet, el 1981, i la negociació amb l'Institut Català del Sòl per aconseguir que s'abandonés el projecte d'una Ciutat Satèl·lit a Gallecs i que la zona es preservés com a espai agrícola singular. Les lluites internes sobre la configuració de la llista del PSUC el 1983 van portar Anna Bosch a renunciar a encapçalar de nou la candidatura i va retornar a la seva feina i a la militància a Comissions Obreres.

Des d'aleshores, Bosch va evolucionar cap a l'ecologisme, el feminisme i el pacifisme, amb l'impuls de diferents iniciatives d'abast català i també al seu Figaró natal, com el grup ecologista Salvem la Riereta, el procés de l'Agenda 21 local o la formulació de diversos pressupostos participatius.

Font. Ajuntament de Figaró

No hay comentarios:

Publicar un comentario