martes, 17 de marzo de 2009

Envien a Cuba aliments i roba

Després del pas dels huracans que van afectar a Cuba el passat setembre, l’associació solidaria “Mollet amb Cuba” va engegar una campanya de solidaritat sota el títol “EMERGÈNCIA HURACANS A CUBA” i amb l’objectiu de fer arribar a l’illa diners i material humanitari.

Entre l’octubre i el desembre, Mollet amb Cuba va fer difusió de la campanya i va instal·lar punts de recollida d’aliments i materials principalment a escoles i centres d’ensenyament de Mollet i altres pobles de la comarca. També es va recollir ajuda directament d’empreses, institucions, entitats i particulars que es van interessar per participar-hi.

Fruit de l’excel·lent acollida de la campanya es van reunir aliments i altres materials (roba, material educatiu, material sanitari,...) suficients per omplir totalment el contenidor de 20 peus que s’havia previst. Després d’un intens treball de classificació i carrega portat a terme voluntàriament pels membres i amics de Mollet amb Cuba, el contenidor va sortir de Mollet el passat 18 de desembre.

A mitjans de gener el contenidor va arribar al port de L’Havana i posteriorment va ser distribuït pel Poder Popular (ajuntament) del municipi havaner de El Cerro, entitat amb la que Mollet amb Cuba té la seva vinculació solidaria. El Poder Popular de El Cerro, a través de la seva presidenta, Regla Maidel Pozo Garcés, ha fet arribar una carta a Mollet amb Cuba i adreçada a tot els pobles que han col.laborat agraïnt la solidaritat rebuda i explicant el que s’ha fet amb els materials que omplien el contenidor.

A la carta se’ns explica que l’ajuda ha estat distribuïda entre famílies damnificades pels huracans i entre una sèrie de entitats públiques cubanes de la seva amplia xarxa social: casals d’avis, llars d’infants, llars maternals, policlíniques, etc. Tanmateix ens feien arribar fotografies que il·lustraven els procés de descarrega i repartiment del materials.

Mollet amb Cuba vol informar de forma transparent del bon ús de l’ajuda enviada. És per això que publicarà aquestes fotos i materials a la seva web i farà una fulla informativa explicant tot aquest procés que distribuirà a partir d’ara a totes les seves activitats. Per exemple, aquest mateix diumenge a la Plaça Pau Casals de Mollet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario