viernes, 13 de marzo de 2009

Manifestacio dels professors

Dijous al migdia els carrers de Mollet es van convertir en l'eix central de la manifestació que els sindicats dels professors havien organitzat per dir no a la política educativa del conseller Maragall i a la nova llei. En aquest sentit, segons Antoni Sánchez, de la UGT, "demanem un canvi en la política, demanem que sigui consensuada, que no es faci improvisant, contínuament estem amb noves propostes que s'estiren, s'arronsen, ens amenacen i que no porten a una planificació que nosaltres havíem pactat en el Pla Nacional d'Educació fa dos anys". Sánchez assegura que hi ha una unió de tots els sindicats en que "la seva manera de fer no és la que ha de fer servir un conseller" i afegeix: "És intolerant, no dialogant, va prenent iniciatives una darrera l'altre sense una programació continuada".
D'altra banda, Emilio Cortavitarte, de la CGT, creu que "el conseller ha de fer un canvi radical de política educativa". Cortavitarte aposta per "posar el comptador a 0 si realment volem tenir una llei que suposi un canvi substancial en la qualitat en aquest país i una aposta decidida per l'escola publica". El representant de la CGT, un dels sindicats dels professors, assegura que "el calendari escolar s'ha de redissenyar però el conseller necessita un consens molt important, amb sindicats, patronals, famílies, i aportacions econòmiques perquè la cosa funcioni".
La manifestació, que va començar a la plaça Prat de la Riba, va finalitzar a la plaça Major amb la lectura d'un comunicat dels sindicats USTEC.STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT, on es demana la dimissió del conseller Maragall i es crida a la vaga programada pel proper dijous. En el comunicat, els sindicats deixen clar que "congelar no és retirar", en relació a les darreres mesures preses pel departament d'Educació on anunciaven la congelació de la tramitació de la proposta de resolució sobre l'augment voluntari de les hores lectives dels mestres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario