miércoles, 4 de febrero de 2009

Abello pinta els paisatges de Mollet

Coincidint amb el desè aniversari del Museu Abelló, divendres (20h) s'inaugurarà l'exposició 'El Mollet d'Abelló', un recull de 76 quadres de paisatges molletans que repassen la relació del mestre amb la ciutat.
La mort d’Abelló el 25 de desembre han dotat aquesta mostra d’un sentit d’homenatge pòstum al pintor i col·leccionista. L’itinerari de l’exposició, que es podrà veure fins al 10 de maig, es convertirà en un passeig per Mollet i la seva evolució, així com també de la de l’obra de l’artista, des d’una època més figurativa, amb la línia com a protagonista, fins als quadres on el color és allò que més destaca i el gruix de l’oli dóna forma als personatges i al paisatge.
Entre els quadres, provinents del fons del Museu, de col·leccionistes, d’alguna galeria i sobretot de particulars, també es podran verure espais i locals històrics de Mollett, com algunes masies ja desaparegudes, el cafè Marfà, els billars del Regino i l’Ateneu, així com personatges populars, com la Garriganga i el camàlic de l’estació.
A la inauguració hi assistiran l’alcalde, Josep Monràs, el president delegat de l’Àrea de Cultura de la Diputació, José Manuel González, el regidor de Cultura, Dani Novo, les filles del mestre Abelló, Marta i Maria del Mar, i la gerent del Museu, Pepa Ventura.
Tornar

No hay comentarios:

Publicar un comentario