jueves, 5 de febrero de 2009

Important donacio de documents a Mollet

a família del pare Andreu Malgà (1873-1919) ha donat avui a l'Arxiu Municipal de Mollet del Vallès unes 600 unitats documentals, dedicades a la història, la literatura, la botànica i el dret, i pertanyents a la col·lecció familiar, ja que es tracta d'una família d'editors.

La col·lecció està formada majoritàriament per llibres editats entre els anys 1781 i 1937, ja que la família va seguir editant posteriorment a la mort del pare Malgà, segons que han explicat fonts municipals.

El volum total de la col·lecció és d'aproximadament onze metres lineals, i entre les peces més destacades, hi ha un herbolari i diferents quaderns d'apunts i de dibuix.

El conveni de donació ha estat signat per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i els hereus de Magdalena Torras Malgà, neboda del pare Malgà, que fins ara tenia la col·lecció a la seva masia, Can Jornet.

Una de les hereves, Marina Duñach, ha declarat que després de visitar l'Arxiu Municipal, va considerar que era el lloc idoni per conservar la col·lecció i acostar-la a la ciutadania, i així poder ser consultada per tothom.

Malgà va ser vicari de diferents parròquies, entre elles la de Gallecs, entre els anys 1904 i 1919, on va exercir la seva vocació de botànic, àmbit en el qual va ser membre de diferents institucions, entre elles la Institució Catalana d'Història Natural.

No hay comentarios:

Publicar un comentario