jueves, 19 de febrero de 2009

Mollet pendra mesures contra la crisi

El proper ple municipal rebrà les primeres propostes del Grup de treball de seguiment de la situació econòmica i social local, creat per l'Ajuntament de Mollet amb l'objectiu d'establir mesures per donar facilitats als ciutadans en moments de crisi.
Una de les mesures que s'aprovarà al proper ple de dilluns, si s'escau, és l'increment del pressupost per a Serveis Socials en 21.540 euros de la partida de Prestació de Serveis del Departament de Serveis Socials. D'altra banda, es modificaran les condicions de bonificació de les taxes municipals d'aigua i recollida d'escombraries, que és del 95%. Tampoc es limitarà el període de presentació de sol·licituds, de manera que es podrà demanar la bonificació durant tot l'any. Les persones jubilades a les quals se'ls atorgui aquesta bonificació obtindran automàticament una bonificació per als propers quatre anys. I, en el cas de la taxa d'aigua, s'estableix un màxim de quatre metres cúbics per persona i més, per a aquells que obtinguin la bonificació.

A més, des d'EMFO, s'han creat nous espais per millorar i ampliar l'atenció al públic: si abans podien atendre un màxim de quatre persones simultàniament, la xifra s'ha ampliat fins a vuit. També s'ha redistribuït l'espai de les instal·lacions (Riera Seca, 7-13) per guanyar noves aules de formació. D'altra banda, s'està treballant per ampliar els serveis del Projecte d'inserció per via econòmica de Mollet (PIVEM), amb la intenció donar feina a més persones. El PIVEM s’encarrega d’aconseguir que persones sense ocupació i amb especials dificultats per trobar feina, aprenguin les tasques corresponents a un lloc de treball mentre que desenvolupen una feina retribuïda en un entorn de treball protegit, com a pas previ, per a treballar, posteriorment, en una empresa normalitzada.

Presidit per l'alcalde de la ciutat, el Grup de treball està format per responsables dels departaments de Serveis Socials, Economia, Promoció Econòmica, Obres i Serveis, Relacions Ciutadanes i l'Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l'Ocupació (EMFO). Aquest té previst reunir-se cada dos mesos, tot i que si les circumstàncies ho requereixen, la periodicitat es pot escurçar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario