lunes, 9 de febrero de 2009

El Museu de Mollet gratuit pels menors

Aquest 2009 el Museu Municipal Joan Abelló celebra els primers deu anys d’existència. L’aniversari ha coincidit, tristament, amb la mort, el passat Nadal, del mestre Joan Abelló. Amb l’objectiu d’apropar l’equipament a la ciutadania i donar a conèixer el llegat del pintor molletà, l’entrada al Museu serà gratuïta per els menors de 18 anys durant tot l’any i per a la resta de la població durant els caps de setmana.

Així ho va anunciar l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, en la inauguració el passat divendres de l’exposició El Mollet d’Abelló. Aquest exposició ja estava programada abans de la mort del mestre Abelló per celebrar el desè aniversari del Museu. Les circumstàncies han fet que es converteixi en una exposició d’homenatge i record al mestre, i així es va destacar el la inauguració, a la qual van assistir més d’un centenar de persones.

El Mollet d’Abelló està formada per 76 quadres de paisatges molletans pintats per Joan Abelló i Prat durant tota la seva vida. Els quadres provénen del fons del Museu Abelló, de l’Ajuntament de Mollet, de col·leccionistes, de la col·lecció familiar, d’algun galerista, però principalment de particulars. L’exposició ha estat comissariada pel mateix Museu Abelló que va començar a treballar-hi amb l’ajuda d’Abelló quan aquest encara era viu.

L’exposició està organitzada per temàtiques, no per èpoques. De manera que els visitants podran apreciar l’evolució de la tècnica d’Abelló en els següents temes: Vistes de Mollet, punts d’arribada, racons de la ciutat, espais socials i fets històrics, els rodals de Mollet i Gallecs.

Tal i com era voluntat del mestre Abelló, l’exposició El Mollet d’Abelló s’exportarà a la ciutat agermanada de Rivoli, a Itàlia, a finals del mes de maig.

Font: Ajuntament de Mollet

No hay comentarios:

Publicar un comentario