martes, 17 de febrero de 2009

Parets i Mollet defineixen el cluster de Ciencies de la Vida

Una delegació de l’Ajuntament de Parets ha assistit aquest matí a les instal•lacions de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia de l’Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès per participar a la reunió que havia de servir per definir els fonaments del projecte Clúster de Ciències de la Vida. Aquesta iniciativa es basa en la investigació i la innovació en el sector empresarial dedicat a la química fina, la farmàcia, la biologia i la biotecnologia.
Aquestes disciplines s’emmarquen en la denominació anomenada Ciències de la Vida perquè es consideren branques del coneixement que busquen la millora de la qualitat de vida de la societat.

En representació del consistori paretà han assistit a la trobada l’alcalde Joan Seguer, el regidor de Serveis Generals Sergi Mingote i el regidor d’Educació i Promoció Econòmica, Antonio Torío. Altres agents que hi participen són el Consell Comarcal presidit per Antonio Rísquez, l’Ajuntament de Mollet, l’Ajuntament de Sant Celoni, l’Escola Sant Gervasi i l’IUCT (L’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia).

L’objectiu d’aquesta sessió de treball era definir els eixos directors del Clúster, crear un entorn favorable pel desenvolupament de diferents sectors industrials de la comarca del Vallès Oriental i, en definitiva, constituir un pla de treball de reunions periòdiques entre els agents que hi participen.

La trobada d’aquest matí l’Institut Universitari de l’Escola Sant Gervasi de Mollet representa la segona sessió de treball del Clúster de Ciències de la Vida, la primera va ser a finals del passat mes de novembre al centre de Recursos Empresarials La Marineta del nostre municipi.

El director general de l’IUCT, Josep Castells, ha avançat a Rap 107 que la iniciativa del Clúster resta oberta a la incorporació d’altres agents socials i també a representants d’empreses del territori.

La segona sessió de treball d’avui dilluns tenia previst desenvolupar l’eix adreçat a la formació i acreditació de la qualificació. La planificació del Clúster de Ciències de la Vida ubica els estudis superiors especialitats d’aquesta matèria a Parets del Vallès i la formació professional bàsica a Mollet. La trobada d’aquest matí també recollia la voluntat d’avançar en la creació d’un marc de confiança i recolzament del projecte per aglutinar al major número d’agents socials i empresarials del nostre territori.

Entre els elements implicats en aquest projecte és pot realitzar una diferenciació entre administracions públiques i empreses. En aquest sentit, el Clúster de Ciències de la Vida fixa la innovació, la formació del personal i la investigació com una de les principals sinèrgies i elements vertebradors.

En l’encaix de les diferents peces que formen el Clúster de Ciències de la Vida, l’Institut Universitari i l’Escola Sant Gervasi assumeixen les tasques de formació i innovació a les empreses. En el cas de l’IUCT respondria a una formació superior especialitzada i l’Escola Sant Gervasi abordaria una àrea formativa més de base del desenvolupament de l’activitat industrial.

Com ja és conegut, el mapa industrial de la comarca del Vallès Oriental presenta moltes empreses i plantes dedicades a aquest tipus de producció. En concret, els polígons industrials de Parets allotja una gran quantitat de firmes importants que converteixen el municipi en un punt estratègic del sector.

És per això que Parets, l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia i l’Escola Sant Gervasi de Mollet treballen colze a colze per la creació d’una estructura de treball basat en la cooperació dels agents públics i privats.

D’altra banda, Josep Castells ha dit a Rap 107 que el projecte de construcció de la seu d’IUCT a Parets avança lentament. Castells afirma que un cop acabats tots els tràmits burocràtics necessaris és mantindran reunions amb diferents entitats financeres per cercar recursos econòmics. Cal recordar que el planejament de l’Institut Universitari de Parets es a la zona de l’Espai Central.

Font: RAP 107

No hay comentarios:

Publicar un comentario