viernes, 13 de febrero de 2009

Els Independents volen escollir el Sindic Personer

Els independents molletans han recordat que la institució del Síndic Personer fou creada durant la primera meitat del segle XVIII amb la finalitat de controlar i fiscalitzar les activitats dels regidors i alcaldes i defensar els interessos del veïnat arran de les reformes reaccionàries del Decret de Nova Planta. Aquesta figura va desaparèixer al cap d' uns seixanta anys, essent recuperada dos segles després per supervisar l' actuació de l' Administració Municipal, tot defensant els drets fonamentals i les llibertats públiques.

En aquest sentit, Jesús M. Carrasco, president d’Independents per Mollet, (IxM), ha assenyalat que després de cinc anys de treball globalment positiu, aquesta institució recuperada, compta ja amb prou rodatge i coneixement per part de la ciutadania, i “ara aprofitant que s’han acabat els cinc anys de mandat i s’ha de triar un nou Síndic, ha arribat ja el moment de fer un pas més endavant per enfortir la democràcia local i la independència de la institució”.

Carrasco, ha assenyalat que donat que la institució del Síndic Personer és l' encarregada de defensar els drets dels veïns i veïnes de Mollet davant dels actes de l’administració local, “no és lògic que els encarregats de nomenar-lo siguin precisament els mateixos regidors municipals l’actuació dels quals ha de ser controlada pel Síndic elegit, perquè això suposa una contradicció democràtica que compromet la independència i l’objectivitat imprescindibles per a la seva tasca”.

El president d’IxM, ha reclamat per això, que “s’endegui un procés de participació per a que qualsevol veí o veïna de Mollet que ho vulgui, i reuneixi les condicions bàsiques, pugui presentar-se a l’elecció com a Síndic Personer, i siguin els mateixos ciutadans, als quals ha de defensar el Síndic Personer davant l’actuació de l’Ajuntament, els que triïn el seu defensor, en un procés obert de consulta popular, que és la base de la democràcia”.

Independents per Mollet (IxM), ha reclamat també que “es modifiqui el reglament de funcionament del Síndic per a evitar, que usuaris de la nostra ciutat, però no residents, quedin indefensos davant l’actuació de l’Ajuntament, ja que fins ara, només poden presentar queixes els residents al municipi”.

Font: Independents per Mollet

No hay comentarios:

Publicar un comentario