lunes, 9 de febrero de 2009

Mollet ja te la seva diagnosis de ciutat

Aquest dissabte al matí i dins de les accions del II Pla Estratègic Mollet 2025, s'ha presentat la diagnosi de la ciutat en una jornada de treball que s'ha fet al Centre Tecnològic GIRO. En la jornada han participat unes 150 persones procedents i representant tots els àmbits econòmics, socials i polítics de la ciutat, i que ha comptat també amb assistents d'altres municipis de l'entorn més immediat. Els participants han valorat molt positivament la jornada i el treball obert i participatiu del Pla i la seva utilitat pel futur de la ciutat.

La jornada ha començat puntualment a les 9.30 h amb unes paraules de benvinguda de l'alcalde, Josep Monràs. A continuació, els assistents s'han distribuït en tres grups de treball, s'han repartit per diferents espais de l'edifici del GIRO i han començat les intervencions i els debats.


Amb aquesta jornada es dóna per tancada la fase de diagnosi de la ciutat
Els assistents a la jornada, que ha estat oberta a la participació de tothom, han comentat i valorat l'informe resum de la diagnosi de la ciutat en tres àmbits: sociocultural, econòmic i territorial. Aquest informe s'havia enviat prèviament als inscrits i es podia recollir també a l'inici de jornada.

El document de la diagnosi recopila tota la informació significativa per avaluar la situació de partida de Mollet al moment actual. És fruït del treball dels diferents òrgans del Pla (consell plenari i comissió permanent), de les aportacions de la ciutadania i dels estudis que s'han fet.

En cada una de les tres comissions de treball s'han debatut, de manera especial, les debilitats i les fortaleses que té la ciutat en els tres àmbits en què s'ha dividit la diagnosi: sociocultural, econòmic i territorial. A més de confirmar la validesa de les conclusions que recull el document de diagnosi, els assistents han incidit en donar més relleu a alguns dels punts i han fet noves aportacions.

Així, per exemple, en l'àmbit sociocultural els assistents han destacat com a fortalesa el sentiment de pertinença a Mollet de la ciutadania i la diversitat de la població, però s'han vist com a amenaça les infraestructures educatives actuals i el risc que representen els col·lectius que es troben en exclusió social.

En l'apartat econòmic, els assistents han valorat com a punts que mereixen un interès especial les persones com a capital humà de futur, el paper més actiu de Gallecs i els límits físics de la ciutat.

En l'apartat de l'àmbit territorial s'ha destacat l'escàs lideratge que té Mollet en el seu entorn i la necessitat de fer lobby, grup de pressió, amb la resta de municipis del Baix Vallès. En aquest àmbit, els assistents també han destacat que l'atractiu de Mollet no ha de ser únicament per la mobilitat obligada (Hospital, jutjats) sinó que s'han de potenciar altres serveis supramunicipals i aprofitar al màxim l'espai urbà existent, que no té possibilitat de créixer. La necessitat de protegir Gallecs, que ha estat unànime, no ha deixat fora les valoracions per impulsar-hi un major aprofitament i benefici per a Mollet i els municipis limítrofes.

La jornada ha finalitzat amb la presentació de les conclusions dels grups de treballs pels tres ponents que havien dirigit els debats. El regidor del Pla Estratègic, Antonio Felices, ha tancat l'acte comentant que amb aquella jornada es donava per finalitzada la primera fase del II Pla Estratègic Mollet 2025, però que tot just començava la segona fase, la fase de les propostes. Els treballs del Pla s'adreçaran ara a recollir les propostes d'accions tangibles i de projectes possibles que permetin assolir els objectius fixats. El regidor ha ressaltat que en aquesta segona fase es faria partícip a tota la ciutadania, tal com s'havia fet fins ara, en un procés obert a tothom.

No hay comentarios:

Publicar un comentario