viernes, 6 de febrero de 2009

Un laboratori de Mollet permet coneixer el sexe dels fetus

La delegació molletana del Laboratori d'anàlisis Dr. Echevarne (rambla Nova, 27) és la primera de la comarca en oferir el diagnòstic prenatal del sexe del fetus mitjançant l'extracció del torrent sanguini de la mare.
Aquesta nova tècnica permet conèixer si el bebè és nen o nena amb tan sols 8 setmanes de gestació, mentre fins al moment només es podia saber de forma fiable amb una ecografia a partir del segon trimestre d'embaràs o mitjançant l’amniocentesis, prova amb certs riscos.
El diagnòstic prenatal, que té un cost de 125 euros, consisteix en analitzar la sang de la mare ja que, fins a les dues hores abans del part, aquesta conté l’ADN del bebè. Concretament, es busca material genètic masculí (Cromosoma Y) i, si aquest no apareix, es tracta d’una nena.
A Mollet ja s’ha fet una prova, “i va ser una nena”, indica la gerent del laboratori a Mollet, Laia Garcia. A més, Garcia apunta que ja “hi ha molta demanda”. Tot i que algunes famílies volen conèixer si el seu fill serà nen o nena perquè hi ha moltes malalties lligades al sexe, la majoria de peticions que ha rebut ha estat “per caprici”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario