viernes, 3 de abril de 2009

CiU es queixa del retard de la Linia Orbital ferroviaria

El diputat de CiU Josep Rull ha lamentat avui que el nou pla de Rodalies de Renfe per al període 2008-2015 a l'àrea de Barcelona no hagi previst inversió per a la línia orbital ferroviària.

Rull, en una trobada amb periodistes a Mollet del Vallès, també s'ha lamentat que el pla ´´només disposi de 4.000 milions en inversions, quan la Generalitat havia previst invertir més de 6.000´´ per adequar correctament la xarxa ferroviària al segle XXI.

Per a CiU, ´´el gran damnificat´´ és el projecte de la línia orbital ferroviària, que ´´ha caigut d'aquest pla´´ i que el govern català havia previst que podria començar a funcionar el 2015.

CiU ha denunciat que el nou pla de Rodalies a l'entorn de Barcelona, que preveu invertir 4.000 milions entre el 2008 i 2015, compta amb 2.135 milions menys d'inversió, un 35%, menys respecte als càlculs previstos per la Generalitat per poder actualitzar la xarxa amb garanties.

A més, l'´´obra emblemàtica´´ de la Generalitat, la línia orbital entre Vilanova i la Geltrú i Mataró sense passar per Barcelona, ha desaparegut del pla espanyol.

El diputat nacionalista ha titllat el pla d'´´obsolet´´ ja que la majoria d'inversions ja estaven previstes i ´´totalment insuficient´´ per a les necessitats de millora de la infraestructura ferroviària catalana.

Rull a més ha lamentat l'antiguitat de la majoria de trens que circulen per Catalunya, on ´´un de cada quatre té més de 34 anys´´, i ha denunciat el greuge comparatiu que representen les inversions en matèria d'infraestructures de Catalunya amb la capital madrilenya, on s'invertiran mil milions d'euros més, quan la seva xarxa de rodalies ´´és més moderna i menys extensa´´

No hay comentarios:

Publicar un comentario