lunes, 27 de abril de 2009

El Hospital de Mollet atendra el doble de parts que ara

El nou Hospital de Mollet del Vallès podrà atendre el doble de parts cada any dels que assumeix l’actual centre hospitalari de la ciutat. El Consorci Sanitari de Mollet preveu que es puguin atendre més de 1.000 parts anuals (ara se n’atenen un màxim de 600). Es crearà un Institut Pediàtric del baix Vallès format per l’Hospital i ambulatoris dels diferents pobles a què donarà cobertura el centre.

La mesura vol convertir el nou Hospital en un centre de referència materno-infantil. Així ho va detallar la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, en la visita d’obres que va fer aquest dissabte al migdia amb alcaldes i membres del Consorci i la Fundació Privada Hospital de Mollet. Geli va dir que el nou centre exercirà de “punt de suport a la pediatria del sud de la comarca”.

Segons les previsions de Salut, les obres del nou Hospital acabaran a finals d’aquest any. La inauguració està prevista per a la primavera del 2010 i la seva posada en marxa, per a abans de l’estiu del mateix any. El centre triplica en superfície els metres quadrats de l’actual Hospital, passant de 10.000 a 27.000.

El cost total és de 60 milions d’euros, dels quals 40 són d’obra i els 20 restants per a equipament. La despesa corrent anual prevista serà de 50 milions d’euros.
La part ambulatòria tindrà 160 llits. Al centre hi haurà uns 700 treballadors i donarà servei a 180.000 persones dels municipis d’influència (Mollet, la Llagosta, Parets, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Santa Perpètua i Palau-solità i Plegamans). Per a Geli, el nou Hospital serà clau per descongestionar el Parc Taulí de Sabadell i l’Hospital de Granollers. La consellera va apostar per “aliances estratègiques” entre els hospitals de Mollet i Granollers i va destacar el servei de nefrologia i diàlisi que s’ofereix a Mollet, de referència a la comarca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario