miércoles, 22 de abril de 2009

Mor el farmaceutic de Mollet Joan Amado

El farmacèutic molletà Joan Amadó i Gual, que durant més de quatre dècades va regentar la farmàcia amb el mateix nom ubicada a Prat de la Riba, moria divendres passat a casa seva a l'edat de 88 anys. Amadó va ser pioner en l'anàlisi clínica a la comarca.
Nascut a Castellví de la Marca (Alt Penedès), el 26 d’abril de 1920, Amadó va cursar el Batxillerat a Vilafranca del Penedès. En acabar els estudis va esclatar la Guerra Civil i va ser cridat a fer el servei militar als serveis sanitaris de l’Hospital Militar de Barcelona. Quan va acabar el conflicte es va traslladar a Barcelona per estudiar Farmàcia i Química. Després de la guerra, Amadó comprava la farmàcia de Prat de la Riba i s'instal·lava a Mollet. Es va casar amb Araceli del Pino, amb qui va tenir dues filles, l’Araceli i la Margarida.
Amadó va ser pioner en l’anàlisi clínica a la comarca. Amb el creixement de la sanitat pública es va fer necessari crear laboratoris d’anàlisi als ambulatoris i Amadó va ser l’encarregat de l’organització i la formació del personal del dispensari de Mollet.
Per tota la seva trajectòria, l’Ajuntament de Mollet el va homenatjar el 1999 amb la concessió de la Distinció Cívica de la ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario