jueves, 2 de abril de 2009

Gallecs ja te un nou gerent

Aquest dimarts, 31 de març, s’ha celebrat el Consell Plenari del Consorci de l’Espai Natural de Gallecs en el qual s’ha aprovat nomenar com a nou gerent Xavier Pablo i Salvat.

Xavier Pablo ha estat nomenat després que la persona que ocupava el càrrec fins ara, Joan Vallhonrat presentés el seu cessament el passat 26 de març. Pablo ocupava el càrrec de cap de l’Equip de Medi Ambient i Paisatge de la Direcció Tècnica de Sòl de l’Institut Català del Sòl de la Generalitat. Xavier Pablo és Enginyer Tècnic Agrícola, per l’Escola Tècnica Superior d’Agricultura de Barcelona, i ha completat la seva formació amb diversos estudis al Regne Unit, entre ells la diplomatura d’Arquitectura del Paisatge a la Universitat de Greenwich, a Londres.

El nou gerent del Consorci té un vast coneixement del territori. A Mollet del Vallès ha desenvolupat diferents projectes al llarg de la seva carrera, alguns al mateix espai rural de Gallecs. Entre els anys 1993 i 1997, va desenvolupar el projecte de regeneració de la riera del Caganell de Gallecs, amb la creació dels horts familiars i la regeneració de marges i vegetació de la riera. A Mollet del Vallès, l’any 1994, va desenvolupar el Parc de la Creueta.

També va encapçalar el projecte d’horts familiars a Santa perpètua de Mogoda, l’any 2003; va dirigir el projecte de les zones verdes públiques del CIM Vallès (1995-97) a Santa Perpètua, on també va desenvolupar i dirigir el projecte de tractament de l’entorn paisatgístic de la fàbrica Gec Alsthom.

Nomenament de la directora tècnica del Consorci de l’Espai Natural

En la mateixa sessió del Consell Plenari, també es va aprovar el nomenament de la nova directora tècnica del Consorci, Gemma Safont i Artal. Safont és nascuda a Gallecs, on ha viscut i treballat gran part de la seva vida. És Enginyera Tècnica Agrícola, especialitzada en Explotacions Agropecuàries, i té un màster en Agricultura Biològica.

Gemma Safont ha estat tècnica de projectes agraris, forestals i mediambientals del Consorci de l’Espai Natural de Gallecs, del 2002 al 2008. En aquest càrrec ha desenvolupat diferents projectes com el Pla de reconversió a l’agricultura ecològica de l’espai rural, el Projecte europeu LIFE o el Projecte de Creació de l’Agrobotiga de Gallecs

Com a tècnica del Consorci, ha presentat diferents ponències a congressos nacionals i internacionals sobre l’experiència de la implantació de l’agricultura ecològica a Gallecs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario