jueves, 16 de abril de 2009

Homenatge a la segona Republica a Mollet

La Comissió Prorepública a Mollet va organitzar, dimarts a la tarda, un acte d'homenatge popular a la Segona República, amb la col·laboració de diverses entitats, on es va recordar la figura de les persones que van lluitar per la llibertat i la democràcia. Així mateix, els participants en l'acte van llegir un manifest, on afirmen que "al llarg d'aquests anys mitjançant l'exercici de politiques neoliberals vivim en una societat instal·lada en la precarietat laboral, educativa i econòmica
dels treballadors". El manifest assegura que "la República és la forma d'Estat més democràtica i la més moderna" i que "la monarquia és una institució obsoleta que cal superar".

A més, els organitzadors de l'activitat van demanar a l'Ajuntament que s'uneixi a aquest homenatge popular, i que així esdevinguí un acte institucional. A més, el grup d'ICV-EUiA, adherits a l'acte, van explicar la demanda que han realitzat a l'Ajuntament perquè s'adhereixi a la "Xarxa de Municipis per la III República" amb el reconeixement del dret de Catalunya a l'autodeterminació.

Després de l'ofrena floral, l'acte va continuar amb la lectura d'unes poesies de Federico Garcia Lorca i Miquel Martí i Pol, a càrrec de Mercè Bastida, i l'Himne de Riego i el de Els Segadors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario