viernes, 3 de abril de 2009

Educacio confirma que el nou institut comença les classes el 2011 amb caracoles

El quart institut de secundària de Mollet no començarà l'activitat amb un edifici de nova construcció. El Departament d'Educació de la Generalitat ha confirmat a l'Ajuntament que l'IES iniciarà les classes el 2011 en mòduls.
L'IES, que s’ha d’ubicar a la Vinyota i que ha de donar resposta a l’augment d’alumnat que es preveu en els propers anys, començaria les classes el 2011 en mòduls, a causa dels problemes de finançament que pateix el Departament.
Actualment, els tres instituts públics de la ciutat (Gallecs, Vicenç Plantada i Mollet) ofereixen 330 places de 1er d’ESO. Segons la regidora d’Educació de Mollet, Alícia Domínguez, el curs vinent es necessitarà crear un grup més (que sumaria 30 places) i que “segons la Generalitat el podrà absorvir l’IES Mollet”. El problema però, arribarà el 2011, quan per acollir tots els alumnes de 1er d’ESO es necessitaran unes 90 places més, que “ja no es podran reubicar als actuals IES”, diu Domínguez.
Segons la regidora, els problemes econòmics del Departament fan que la Generalitat no actui fins que no hi ha la “necessitat creada” i que prioritzi la construcció d’edificis a poblacions on ja estan funcionant amb mòduls. “Ja ens han avisat que no començaran a treballar en el projecte del nou edifici fins al 2011, quan ja existeixi la necessitat de més places a Mollet”, diu Domínguez. Per intentar avançar en el procés, l’Ajuntament ha proposat a la Generalitat fer-se càrrec de la redacció del projecte de construcció perquè “quan arribi el 2001 no haguem de començar de zero”.
Aquesta mateixa setmana, la Coordinadora d’AMPA d’escoles públiques de Mollet, ha criticat “la manca de previsió de la Generalitat amb el quart IES i la lentitud tot i tenir els terrenys cedits per l’Ajuntament ja fa temps”, explica la presidenta de la coordinadora, Isabel Santiago. Els representants dels pares també han denunciat que els actuals equipaments ja estan saturats. “S’estan fent classes a biblioteques i sales d’actes per la manca d’espais”, diu Josep Vivancos, secretari de la coordinadora, que pretén engegar una campanya per presionar la Generalitat perquè millori els equipaments i construexi l’edifici definitiu del quart IES per al 2011.

No hay comentarios:

Publicar un comentario