viernes, 24 de abril de 2009

Llena es manifesta favorable a invertir en el GIRO

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, admetia dimecres que "la Generalitat ha d'alleugerir la càrrega que suposa el GIRO [Centre Tecnològic de Gestió Integral de Residus Orgànics] per a l'Ajuntament".
Aquestes declaracions les feia en el marc d’una visita a Mollet per conèixer l’activitat del centre que, segons reconeixia el conseller, “no és només local perquè resol els residus de l’Estat i Europa”.
De fet, el GIRO CT es va posar en marxa l’octubre de 2005 amb l’objectiu de desenvolupar noves tècniques de tractament dels residus per reduir l’impacte medioambiental d’aquests i buscar solucions sostenibles. El centre està promogut per l’Ajuntament de Mollet, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat.
A causa d’aquesta repercussió a fora les fronteres de Mollet, “la Generalitat s’ha d’adonar que el tema dels residus és un problema d’abast nacional i és el Govern català qui ha d’aportar finançament per aprofundir en la investigació”, assegurava l’alcalde la la ciutat, Josep Monràs. Concretament, la partida que el consistori de la ciutat destina al centre és de 150.000 euros en el concepte de manteniment de l'edifici. En la seva visita, Llena ha assegurat que “hi ha d’haver una major inversió de la Generalitat”, tot i que no ha volgut concretar xifres.
Tornar

No hay comentarios:

Publicar un comentario